Saitko meiltä perintäkirjeen? Täältä löydät vastauksia yleisiin kysymyksiin.

Suomen Kuntaperintä Oy

Suomen Kuntaperintä on 100-prosenttisesti kotimainen perintäyritys, joka koostuu joukosta ammattitaitoisia, kuntien perintätoimeen erikoistuneita asiantuntijoita. Olemme kunnalle, sairaanhoitopiirille tai julkisomisteiselle yritykselle sopivankokoinen kumppani.

Yrityksemme on olemassa asiakkaitamme varten – autamme mm. kuntia kotiuttamaan nopeammin varansa, joita tarvitaan elinvoimaisen kunnan pyörittämiseen ja palveluiden tarjoamiseen kuntalaisille.

Tutustu toimintamalliimme, arvoihimme ja avoimiin työpaikkoihimme alta ja ole yhteydessä, mikäli voimme tarjota apua myös teidän organisaatiollenne.

 • 400 000

  perinnän toimeksiantoa

 • 140

  asiakassopimusta

 • 25

  asiantuntijaa

 • 81 %

  perinnän onnistumisprosentti

Me kohtaamme ihmisen ihmisenä. Uskomme henkilökohtaiseen asiakaspalveluun, olipa kyse asiakkaan tai kuntalaisen yhteydenotosta. Pyrimme aktiiviseen yhteistyöhön, ja siksi nimeämme kullekin asiakkaallemme oman vastuuhenkilön, jolta vastaukset saa sukkelaan. Ketteränä toimijana voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja kehittää toimintaamme tarpeiden mukaan. Asiakkaidemme apuna on oma IT-osastomme sekä muu ammattiylpeiden osaajiemme joukko.

Selkeä ja läpinäkyvä toimintamalli

Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat olleet meille tietoisia valintoja. Omaan, julkishallintoon räätälöityyn perintäjärjestelmäämme on yhdistetty näppärä Online-palvelu, joka tarjoaa asiakkaillemme selkeän näkymän lähetetyistä laskuista ja niiden tilanteesta. Lisäksi palvelusta saa tietoa mm. kuntalaisen kanssa sovituista maksusuunnitelmista.

Arvomme ohjaavat meitä joka päivä

Toimimme kaikessa vahvasti arvojemme mukaisesti. Niitä ovat

 • inhimillisyys
 • oikeudenmukaisuus
 • luotettavuus
 • avoimuus.

Katsomme asioita myös kuntalaisen silmin

Missiomme on tehdä perintää kaikkien parhaaksi. Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme tulouttamaan saatavansa takaisin tehokkaasti, mutta kuntalaisten näkökulmasta inhimillisesti ja vastuullisesti. Joustamme heidän yksilöllisten elämäntilanteidensa mukaan ja pidämme perintäkulumme kohtuullisina. Haluamme ennaltaehkäistä mahdollisia taloudellisia vaikeuksia, ja tarvittaessa tarjoamme kuntalaiselle tikapuut takaisin taloudelliseen tasapainoon. Samalla vaikutamme siihen, että kunta pystyy pitämään mm. asiakasmaksunsa ja veroprosenttinsa maltillisella tasolla.

Me ahkeroimme työssämme, jotta löydämme keinot päästä eteenpäin kaikkien osapuolten kannalta parhaaseen lopputulokseen. Lempeällä, mutta napakalla otteella.

Kasvua Sarastian ja Monetran yhteistyöllä

Suomen Kuntaperintä on kasvanut vakaasti. Yritys perustettiin nimellä Taitoa Kuntaperintä Oy vuonna 2015, koska uudenlaiselle kuntaomisteiselle perintäyritykselle oli selvä tarve. Vuonna 2019 nimi vaihdettiin Sarastia Kuntaperintä Oy:ksi, ja kun Monetra Oy osti kolmasosan osakkeista vuonna 2020, nimeksi tuli Suomen Kuntaperintä Oy.

Meille töihin? Lähetä avoin hakemus.

Etsimme joukkoomme jatkuvasti uusia ammattilaisia vahvistamaan asiakkaidemme toimintaa ja tarjoamaan heille uusinta osaamista ja sujuvinta palvelua.

Tällä hetkellä meillä ei ole avoimia työpaikkoja, mutta olemme aina kiinnostuneita taitavista osaajista. Lähetä siis rohkeasti meille lisätietoja osaamisestasi, olemme yhteydessä mikäli sopiva tehtävä avautuu!

Ilmoituskanava asiakkaillemme, työntekijöillemme ja muille sidosryhmillemme

Suomen Kuntaperinnälle on tärkeää kehittää hyvää hallintoa ja vastuullisuutta. Lähes itsestään selvä osa Corporate Governance -menettelyitä on EU- ja kansallisen tason lainsäädännön noudattaminen ja mahdollisista poikkeamista raportoiminen.

Tämän velvoitteen noudattamista edistävä ilmoituskanava tarjoaa asiakkaillemme, työntekijöillemme ja muille sidosryhmillemme luottamuksellisen kanavan saattaa Suomen Kuntaperinnän sisäisen tutkinnan kohteeksi epäilyksen mahdollisesta väärinkäytöksestä tai toimintaperiaatteiden rikkomisesta.

Epäillyt rikkomukset voivat olla vakavia lain rikkomuksia tai muita Suomen Kuntaperinnän ohjeistuksen vastaisia vakavia rikkomuksia, joilla voi olla haitallista vaikutusta Suomen Kuntaperinnälle tai sen asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Näitä ovat esimerkiksi ohjeidenvastaisen lahjan tai vieraanvaraisuuden vastaanottaminen, asiakastietojen paljastaminen ulkopuoliselle ilman erillistä perustetta tai esteellisyystilanteet päätöksenteossa.

Ilmoituskanava on toteutettu siten, että kaikki ilmoitukset annetaan nimettöminä, eikä ilmoittajaa voida tunnistaa. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja ilmoituksen tekijän sekä kohteen yksityisyyttä suojaten.

Henkilötietojen käsittelyssä noudatetaan henkilötietolain (523/1999) mukaisia velvoitteita.

Huomioithan, että kanava ei ole tarkoitettu palveluita koskeviin asiakaspalautteisiin.