Perjantaina 6.5.2022 lähetettyjen, Oulun kaupungin laskuihin liittyvien maksumuistutusten toimeksiantajatiedoissa on ollut virhe.  Inhimillisen virheen vuoksi maksumuistutuksen toimeksiantajana näkyy

Oulun kaupungin sijaan Kuopion kaupunki. Lähteneiden muistutusten vastaanottajatiedot, sekä alkuperäisen laskun perustiedot ovat oikein.

6.5.2022 lähetetyn maksumuistutuksen loppusummasta voi maksun yhteydessä vähentää

muistutuskulun osuuden. Mikäli olette jo ehtinyt maksaa maksumuistutuksen, voitte ilmoittaa tilinumeronne asiakaspalveluumme muistutuskulun palautusta varten.

Lisätietoa asiasta saatte halutessanne asiakaspalvelustamme, puh. 020 6399 420.

Saitko meiltä perintäkirjeen? Täältä löydät vastauksia yleisiin kysymyksiin.

Jälkiperintä

Saatavan perinnästä ei tarvitse luopua, vaikka oikeudellinen perintä ei tuottaisi tulosta. Teemme työt loppuun asti ja seuraamme kuntalaisten tilannetta puolestasi. Lisäksi huolehdimme siitä, että organisaatiosi yksityisoikeudelliset saatavat eivät pääse vanhentumaan.

Jälkiperintä on luottotappioitujen saatavien perintää ja tavoitteena on kotiuttaa saatavat siitä huolimatta, että ne on kirjattu luottotappioksi.

Jälkiperinnässä kuntalaiselle ei synny uusia perintäkuluja ja useimmiten hänelle voidaan tehdä yksi yhteinen, joustava maksusuunnitelma jälkiperinnässä olevista veloista. Näin rahat voidaan saada kotiutettua asiakkaalle pitkänkin ajan kuluttua.

Useissa tapauksissa kuntalaisen saama luottotietomerkintä on mahdollista poistaa, mikä kannustaa kuntalaista maksamaan jälkiperinnässä olevan velkansa.